Om oss 

Den første mopsen kom til oss i 1984. Det var ei svart tispe som het Røysing`s Flower Prinsessa, kallt "Sessa". Året etter reiste hele familien til Skogn for å hente ei lys tispe ved navn Røysing`s Ida Millie, kallt "Ida". Disse to ble grunnlaget for Tangetoppen kennel. I 1986 hadde vi vårt første valpekull, og da var jo ilden tent.

Etterhvert ble det flere hunder noen av disse har vært;
Tangetoppen`s Black Bessie e.Røysing`s Exterminator Bonifa-Ide
u.Røysing`s Flower Prinsessa

Moyens Miss Hunting Bullet e.Røysing`s Implicable
u.Bjørnhovs Beige Banna Pug Atjova

Bauty e.Tangetoppen`s Dean Martin
u.Tangetoppen`s Fi-Fi

Min Gorbi e.Blikshaven Wu Wang
u.Min Yoko

Røysing`s Hei-Di-A e. Pugwood`s Milli Vanilli
u. Nikki`s Dark Dawn

Av disse hundene er det Dia (Røysing`s Hei-Di-A) og Bølla (Moyens Miss Hunting Bullet) som finnes i de hundene vi har idag.

I dag er det jeg, Elisabeth Juverud, som har Tangetoppen kennel . Jeg er utdannet hundeinstruktør men jobber i dag som klinikk assistent på veterinærklinikk og har gjort det i mange år. Det var mine foreldre, Ragnhild og Arne Eugen Olsen ,som startet kennelen. Min pappa gikk bort i 2014 men jeg vet han fortsatt følger med. Min mamma er fortsatt med oss på utstillinger og annet. I 2015 ble vår datter Jenny født, og verden ble snudd opp ned :) men så herlig og ønsket. Mopsene er jo supre med barn så for dem ble det bare et nytt familie medlem å elske.

I tillegg til mopsene har vi også hatt dvergpincher, dette er en kvikk liten rase som passer godt sammen med mopsene. Vi synes vi lærer veldig mye av å drive oppdrett av to så forskjellige raser. Og vi har en meget dyktig "mentor" i oppdretteren til våre to jenter, Annette Persson, Exigor kennel. Hun er alltid der når vi har noen spørsmål. Tusen takk!! I dag har jeg valgt å bare drive oppdrett av mopsene men er fortsatt like stolt av mine dvergpinschere der ute.


I ukene er jeg i skogen hver dag med alle hundene, dette er noe de setter stor pris på. Og jeg synes det er viktig at de får denne mosjonen selv om de er små og ikke krever det. Alle har da godt av litt trim!!!!! Etterpå slapper vi alle godt av i sofaen. Alle våre hunder lever SÅKLART inne i huset med meg. Noen har jo også plass i sengen :)!! I helgene reiser jeg endel på utstillinger fordi jeg synes dette er sosialt og gøy. For meg er det sammen hvordan plasseringer hundene får for meg er de like mye verdt, men såklart er det moro å vinne:)

Jeg har noen hunder på deleier/fòravtale , dette fordi de trives helst alene eller bare sammen med en hund.Når hunden ikke trives TOPP hos meg synes jeg det er viktigst at den for det stedet som er BEST for den. Noen valper kommer jeg også til å sette ut på fòr da man dessverre ikke kan sitte med alle. Og man gjør jo gjerne ikke en kombinasjon der man ikke tenker/har lyst til å beholde noe selv. Alle passer jo heller ikke og avles på, og dette er noe man virkelig må ta hensyn til!!

Målet med mitt oppdrett er å avle på og frem sunne friske hunder(sier seg selv) med et ordentlig "mopsegemytt", som valpekjøperene får glede av i mange år fremover.

Vil dere vite mer om meg og hundene, eller ønsker å komme på besøk er det bare å ta kontakt.
Dere er hjertelig velkommen!!

I februar 2009 fikk jeg min FCI dommerautorisasjon, til nå er det
*Mops
*Boston terrier
*Fransk Bulldog
*Russisk toy terrier
*Chihuahua
*Cavalier King Charles Spaniel
*King Charles Spaniel
*Affenpinscher
*Dvergpinscher
*Pinscher
jeg er autorisert på.

*** BEST IN SHOW *** oppdretter DKK Vejen juli 2011
*** BEST IN SHOW *** oppdretter DKK Vejen juli 2011
 
Elisabeth Juverud | Mob: +47 4021 2949 | tangetoppenpugs@gmail.com
Norsk English